Direktlänk till inlägg 15 juni 2008
Här kommer receptet på Sibyllakakan för den som vill göra till midsommar........
Kakan
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Krämen uppepå
2 hg margarin
2 dl strösocker
4 tsk vailjsocker
2 äggulor
Kakan
1. Vispa ägg och socker vitt o pösigt.
2. Tillsätt det kalla vattnet
3. Rör om.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver o rör ner i smeten.
OBS: Om du bara har en STOR långpanna så gör 1½ sats.
Häll smeten i bakplåtspappers klädd långpanna.
Grädda i 175 grader i 30-40 min eller tills kakan har fått fin färg. Prova med provsticka.
Låt kakan kallna något.
Krämen
1. Smält maragrinet
2. Tillsätt strösocker och vaniljsocker
3. Låt koka ihop till en tjock smet.
4. VISPA HELA TIDEN
5. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning.
6. Slå på kakan och strö cocos uppe på.
7. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
GÅR JÄTTE BRA ATT FRYSA.
LYCKA TILL HOPPAS DET SKA SMAKA.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|