Direktlänk till inlägg 28 juli 2007
Idag när jag var ut och handlade så hade de fått Västerås gurka.
Och jag är gurkoman så jag köpte 3,1 kg.
Så nu har jag lagt in den.
Himla gott med gurka tycker jag.
Kanske inte så många som lägger in själva nu för tiden.
Men för mig som äter så mycket gurka lönar det sig att lagga in själv.
RECEPTET:
2 kg västeråsgurka (inte för grova)
6 dl strösocker
3/4 dl salt
2 markeringar Falu ättika 24%
2-3 msk senapsfrö
Cirka 10 dillkronor
1. Gör rent gurkorna väl!
2. Skiva gurkorna
3. Blanda ihop socker, salt och senapsfröna.
4. Varva gurkor, socker/salt/senapsfröna, ättikan och dillkronorna I en stor bunke.
5. Låt blandningen stå över natten eller tills gurkorna har vattnats ur så att lagen täcker gurkorna. Rör om lite då o då.
6. Häll gurkor och lag på burkar.
Lång hållbarhet I kylen eller något annat svalt ställe!
LYCKA TILL!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|